Plamen Dimov | Artist | National Theatre "Ivan Vazov"
Actors

Plamen Dimov

Plamen Dimov

Пламен Димов завършва НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов през 2013 г. Сред първите му роли на професионална сцена са: Пожарникаря в „Плешивата певица“ от Йожен Йонеско в Театрална работилница „Сфумато“ и Герман в „Дама пика“ по Александър С. Пушкин в Драматичен театър „Николай О.Масалитинов“ в Пловдив. През 2017 г. дебютира на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ с ролята на Исус в спектакъла „Последното изкушение“ по Никос Казандзакис. На първата ни сцена създава и ролите на Потехин в „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности“ от Максим Горки, Томас Вакранян в „Тигърът“ по Уилям Сароян, Градюзак в „Среща в Санлис“ от Жан Ануи, Антонио в „Един безумен ден“ от Пиер дьо Бомарше, Инспекторът в „Хубава риба“ от Марк Райлънс и Луис Дженкинс, Скоти в „Облог“ от Дейвдид Линдзи – Абер, Чушкаров в „Двубой“ от Иван Вазов, Смион в „Народът на Вазов“ от Александър Секулов.

Дебютът си на големия екран прави във филма на Ивайло Христов „Каръци“, следват „Екшън“, „Боби блажения“ и телевизионният сериал „Отдел издирване“, където играе ролята на Андрей Томов.

През този сезон на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ можете да гледате Пламен Димов в спектаклите „Хага“, „Един безумен ден“, „Облог“, „Двубой“, „Народът на Вазов“, „Бурята“, „Фиеста“ и „Разходка с Гогол“.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.