10 November 2022

Рекорден зрителски интерес към постановките на Народния театър

Рекорден зрителски интерес към постановките на Народния театър

Все по-силен е зрителският интерес към спектаклите на Народния театър. През октомври продажбите на билети за представленията от репертоара достигнаха рекордни стойности, каквито не са били отчитани през последните поне 8 години.

Новорегистрираните потребители в уебсайта на Народния театър, които са закупили билети през октомври, са над 2700. Представленията, които се радват на най-сериозен зрителски интерес, са премиерните за новия сезон „Орфей“, „Частици жена“ и „Фиеста“, както и гостуващите от Драматично-куленият театър в Плевен – „Опашката“ и „Антигона“. Всички те са създадени под ръководството на Васил Василев – настоящия директор на Народния театър и бивш директор на плевенския.

Рекордно голям е и броят на закупените пропуски от билетните каси на театъра.

Директорът, актьорите и целият екип на Народния театър са изключително признателни за подкрепата на публиката.

„Този забележителен интерес не само е показателен за това, че вървим в правилна посока, но е и стимул за нас да правим още по-смели крачки“, коментира Васил Василев.

През следващите месеци в Народния театър предстоят още вълнуващи събития – 14-часовия театрален маратон по повод „Нощ на театрите“ на 19 ноември, премиерата на „Нора“ на световнопризнатия режисьор Тимофей Кулябин, гостуването на Джон Малкович, премиерите на „Неведение“ от Албена Ставрева и „Великденско вино“ на режисьора Явор Гърдев, а също и останалите проекти от Програма „Театър+“.

 

Вижте програмата на Народен театър до края на годината тук: https://nationaltheatre.bg/bg/programa

Билети може да закупите на касите и онлайн на нашия сайт, както и в системата на Epaygo=

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.