25 October 2019

МИХАИЛ ПЕТРОВ ДАРИ БЛИЗО 4500 ЛВ. НА МЛАДАТА АКТРИСА ВЕРОНИКА ЯНАКИЕВА

МИХАИЛ ПЕТРОВ ДАРИ БЛИЗО 4500 ЛВ. НА МЛАДАТА АКТРИСА ВЕРОНИКА ЯНАКИЕВА

4456, 85 лв. – това е изразената в цифри любов, с която актьорът Михаил Петров, зрители, приятели и колеги от Народния театър „Иван Вазов“ дариха младата актриса Вероника Янакиева. Сумата е равносметката на кампанията по честването на личния и творчески юбилей на доайена на първата ни сцена, който пожела празникът му да сбъдне мечтите на една смела дама, която не се страхува да постига своите.

Още когато обяви, че ще чества 47-ия си сезон на първата ни сцена и личния си юбилей с пет представления и специална поява както Фигаро в „Един безумен ден“, Михаил Петров призова своите зрители и приятели да не купуват подаръци, а по своя преценка да дарят средства за Вероника. Те са й необходими за закупуването на нова спортна инвалидна количка, която да й помогне за превъплъщенията й на сцената.

Вчера след финала на последния спектакъл от цикъла по честванията – „Аз плащам“, Михаил Петров, заедно с Вероника и колеги от театъра, отвориха дарителските кутии, които бяха поставени до входовете на сцените и преброиха събраната сума. Днес сутринта тя бе преведена от него по сметката на актрисата.

„Юбилейната седмица приключи. Дойде моментът за равносметка.       Благодаря ви, колеги от творческия състав и всички служби към Народния театър за обичта и грижата, които проявихте. За високото професионално ниво на спектаклите от юбилейната програма: „Мнимият болен“, „Обир“, „Лунатици“, „Един безумен ден“ и „Аз плащам“.                 Респект и към ръководството на Народния театър „Иван Вазов“, което беше зад мен със своята доброжелателност и добронамереност! Поклон пред прекрасните зрители и невероятни дарители! Пред многото хора от театъра, които участваха в дарителската акция. Всички заедно реализирахме намерението ми и желанието на младата актриса Вероника Янакиева, да се съберат средства за закупуване на лека спортна инвалидна количка, която да улесни превъплъщенията й на сцената. Събраната сума възлиза на 4456,85 лв. На добър час, Вероника! Благодаря ви хора, бяхте толкова щедри! Бяхте невероятни! Бог да ви пази! С обич и признателност: Михаил Петров“, написа актьорът в личната си страница във Фейсбук.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.