НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ТРЪГВА НА ЛЯТНО ТУРНЕ ПРЕЗ ЮНИ | News | Ivan Vazov National Theatre
30 May 2023

НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ТРЪГВА НА ЛЯТНО ТУРНЕ ПРЕЗ ЮНИ

НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ТРЪГВА НА ЛЯТНО ТУРНЕ ПРЕЗ ЮНИ

На лятно турне през м. юни тръгва част от трупата на Народния театър. Актьорите от първата ни сцена ще гостуват в пет български града със спектаклите "ОРФЕЙ", "ДУХЪТ НА ПОЕТА" и "ЕДИН БЕЗУМЕН ДЕН".

На 5 юни "ОРФЕЙ", режисиран от Йерней Лоренци, ще се играе на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна като част от програмата на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Спектакълът е с участието на Деян Донков, Александра Василева, Владимир Пенев, Гергана Змийчарова, Биляна Петринска, Радена Вълканова, Ева Данаилова, Димитър Николов, Василена Винченцо, Жорета Николова, Дарин Ангелов, Ненчо Костов, Валентин Ганев и Стелиан Радев и наскоро спечели награда "Икар" за най-добро представление. Всички билети за 5 юни са изчерпани, а в София може да го гледате на 16 юни.

След като покори публиката в два поредни дни на сцената на Народния театър, спектакълът "ЕДИН БЕЗУМЕН ДЕН" също се отправя на лятно турне през юни. Представлението, с което беше отбелязана и 50-годишнината на сцената на театъра на актьора и режисьор Михаил Петров, ще гостува в Бургас, Пловдив и Стара Загора. На 14 юни спектакълът по Пиер дьо Бомарше с участието на Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Пламен Димов, Стелиан Радев, Гергана Змийчарова, Стефан Къшев, Васил Драганов, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Явор Вълканов, Вяра Табакова, Христо Терзиев и Виктория Колева ще се играе на сцената на Опера Бургас, на 23 юни - в Дом на културата "Борис Христов" - Пловдив, а на 26 юни - в Държавна опера Стара Загора. На софийска сцена "Един безумен ден" ще бъде отново на 30 юни.

На 29 юни "Духът на поета" от Стефан Цанев (реж. Маргарита Младенова) ще гостува в Балчик на сцената на Народно читалище "Паисий Хилендарски". Последното за сезона представление на спектакъла Камерна сцена на Народния театър е на 16 юни.

Скоро ще обявим и датите на турнетата на спектаклите на Народния театър през м. юли.

 

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.