17 November 2022

14 ЧАСА ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕЖИВЯВАНЕ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

14 ЧАСА ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕЖИВЯВАНЕ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

Точно 14 часа ще продължи най-дългата и вълнуваща театрална нощ в годината – десетата юбилейна Нощ на театрите 2022, в Народния театър „Иван Вазов“. За поредна година най-големият театрален институт се включва в една от най-мащабните международни театрални инициативи, за да даде възможност на своите зрители и почитатели да се докоснат отблизо и отвътре до магията на театъра.

Нощта на театрите в Народния театър ще започне в 10:00 ч. и ще продължи до 23:59 ч. , като всеки зрител ще има възможност да посети 7 представления на 5 сцени, откриване на фотографска изложба, FOOD и DRINK corners, а също и новия музей на Народния театър с театрален реквизит,  костюми и ценни предмети, свързани с историята на театъра.

Най-верните фенове на театъра могат да се възползват от предимствата на специалния NT pass – билет, който осигурява целодневен достъп до Народния театър, запазени места за всички представления, 4 фен срещи с актьори и режисьори, участие в културно-опознавателни обиколки зад театралните кулиси, а също и безплатна консумация в местата с храна и напитки на територията на театъра.

 

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2022 В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

ПРОГРАМА

10:00 ч. Регистрация, кафе и откриване на „Нощ на театрите с NT PASS“

Начало на събитието ще бъде дадено в зала „Павел Васев“ от директора на Народния театър Васил Василев. Там всеки, закупил NT PASS, ще получи своята NT чанта, в която ще открие уникални подаръци от Народния театър. За посетителите ще бъде осигурено кафе и чай за бодро начало на дългия театрален ден.

faNT срещи

NT PASS осигурява възможност за фен срещи с някои от най-големите имена в българския театър, както следва:

11:30 ч. – faNT среща с ДИАНА ДОБРЕВА (NT MUSEum – Втори балкон)

13:00 ч. – faNT среща с АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ (NT MUSEum – Втори балкон)

15:30 ч. – faNT среща с ХРИСТО МУТАФЧИЕВ (Камерна сцена)

16:30 ч. – faNT среща с ВАЛЕРИ ЙОРДАНОВ (Зала "Север") 

17:00 ч. – faNT среща с ЮЛИАН ВЕРГОВ (NT MUSEum – Втори балкон)

 

NT tour – обиколки в скритите театрални пространства

Специално за притежателите на NT PASS актьорите Дарин Ангелов и Гергана Змийчарова ще влязат в ролите на NT гидове, които ще преведат публиката през Царската ложа и ще разкажат любопитни факти за Народния театър. Актрисата Биляна Петринска пък ще покаже къде артистите се превъплъщават в своите сценични герои – именно в гримьорните. Ето кога ще се проведат обиколките, които започват от Втори балкон – NT Checkpoint:

12:00 ч. – NT tour с ГЕРГАНА ЗМИЙЧАРОВА

14:30 ч. – „Гримьорната на актьора“ с БИЛЯНА ПЕТРИНСКА

16:30 ч. – NT tour с ДАРИН АНГЕЛОВ

 

Откриване на изложбата „Пробуждане“

Театралната изложба на фотографа на Народния театър Стефан Н. Щерев, която вече имаше своята премиера във Виена, ще се срещне и с българската публика в Нощта на театрите. Официалното откриване ще бъде в 18:00 ч. във фоайето на Втори балкон – NT Checkpoint , където всеки ще може да се сдобие с албума „Съвременен български театър“, както и с автограф от фотографа.

 

Програма на представленията

Общо 7 представления на 5 различни сцени ще има в Народния театър по време на събитието „Нощ на театрите“. Всеки притежател на NT PASS ще има възможността да избере кое от тях да посети, като местата му ще бъдат предварително запазени.

11:00 ч. –  „НЕВЕДЕНИЕ“ (Сцена „Апостол Карамитев“)

14:00 ч.„ПЛАЧ НА АНГЕЛ“ (Камерна сцена)

15:00 ч.„КАРАКОНДЖУЛ“ (Зала „Север“)

19:00 ч.„НАРОДЪТ НА ВАЗОВ“ (Голяма сцена)

19:00 ч.„ПЛАЧ НА АНГЕЛ“ (Камерна сцена)

19:30 ч.„ШЪРЛИ ВАЛЪНТАЙН“ (Сцена „Апостол Карамитев“)

23:00 ч. „ФИЕСТА“ (Сцена „Музите“)

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.